top of page

Om oss

lars.jpg

Lars Wedinger startade Sadelmakeriet Dr VINYL AB i Stockholm år 1978 och introducerade då vinylreparationer till den svenska marknaden. Verksamheten breddades alltmer och intresset att restaurera gamla bilar kom tidigt. Under början och mitten av 80-talet blev det många utställningsbilar som fick ägarnas ideer att förverkligas av Lars. Många veteranbilar, MC Hot Rods och muskelbilar har genomgått sin förvandling hos Lars.

 

1989 bestämde sig Lars för att flytta till Nya Zeeland och började sin karriär hos Gulf Motor Bodies Ltd, Auckland, i februari 1990. Firman var välkänd för fina renoveringar av vintage och veteranbilar. De hade stora lokaler med träarbeten, motormekaniker, plåt och lack samt nu också sadelmakeri under samma tak. Fantastiskt fina bilar både byggdes och renoverades här.

 

Året därpå startade Lars eget igen under firmanamnet Mint Condition med säte strax norr om Auckland. Listan av fina bilar som fått omsorg hos Lars är imponerande och lång. Många engelska bilar som Rolls Royce, Bentley, Jaguar, Lagonda, Morgan, Aston Martin, Lanchester etc samt gamla amerikanska märken som Packard, Cadillac, Chevrolet, Ford etc. har fått nya läderinredningar, sufletter och mattor.

 

De arbeten Lars gjorde uppmärksammades och omnämndes i motorpress och bilklubbar och  väntelistan blev allt längre.

 

Efter nära 20 år i Nya Zealand var det dags för Lars att återvända till Sverige och han övertog Tranebergs Bil & Båtinredningar våren 2009. Intresset och passionen för motorhistoria finns kvar och frodas och strävan att återställa och bevara fordon till orginalutförande är starkt drivande i Lars arbeten.

 

En sidolinje som utvecklades tidigt var s.k. Spring gaiters då de var lätta att sälja på postorder. Order från främst England, USA och Australien återkom stadigt.

bottom of page